19 de gener 2012

Arcadi Oliveres fa una xerrada a l'IES Icària

L'economista i activista social Arcadi Oliveres i Boadella, conegut pel seu compromís per la justícia social, la pau, la llibertat i la democràcia, ha visitat l'Institut Icària de la Vila Olímpica per oferir una xerrada on ha exposat les seves idees sobre un gran llistat de temes als alumnes de Batxillerat del centre. La conferència s'ha celebrat a l'Aula Magna i ha durat al voltant de dues hores.

L'expert en finances ha impartit una classe d'actualitat econòmica, sempre opinant i donant a conèixer el seu parè en la gran varietat d'aspectes que ha abordat. Ha començat parlant del tema que considera més important: la fam mundial. 80.000 persones moren de fam cada dia. Relacionant-ho amb la crisi actual, ha dit que des del 2007 només s'ha fet que injectar diners als bancs: 9,6 bilions d'euros, i segons càlculs que va fer, amb aquests diners es podria erradicar la fam al món 92 vegades.

Ha estat molt crític amb els governs, acusant-los d'insolidaritat, de no posar remei a l'especulació i de que els caps més importants de les empreses més grans a nivell mundial, són "amics" dels principals dirigents polítics.


Arcadi Oliveres i Boadella


Oliveres també ha fet uns pronòstics i previsions pel futur força pessimistes. Ha assumit que la seva generació va explotar gran quantitat dels recursos i que a ara ja no es pot continuar creixent. Les generacions futures pagaran les conseqüències amb un gran decreixement del nivell de recursos. Tanmateix, ha aprofitat per opinar sobre les solucions que se'ns proposen. Ha manifestat que està totalment en contra de les retallades per a sortir de la crisi i ha criticat la mala gestió dels grans partits polítics. En acabat, ha donat les seves pròpies alternatives, que consistirien en deixar els bancs fessin fallida i erradicar amb el capitalisme.

L'Institut Icària aquest curs ha començat a dur a terme una proposta cultural i enriquidora pels alumnes, convidant a personatges de diferents àmbits professionals per a parlar amb ells oferint-los coneixements fora dels llibres de text. Altres persones que han visitat l'escola per fer una xerrada han sigut l'entrenador personal de Víctor Valdés, un corredor de Fórmula 1 i Gabino Diego.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada